Børnegymnastik (1-9år)
Drenge & piger
Sætter fokus på udviklingen af grundlæggende gymnastiske færdigheder, og danner rammen for de første skridt i gymnasterne fremtidige bedrifter indenfor gymnastikkens verden. Der er fokus på at forene leg og læring. 

 

Grundtræning (10år+)
Drenge & piger
Et samarbejde mellem Silkeborg Pigerne & Drengene og Institut Thomey.
Der sættes fokus på korrekt grundtræning i form af både styrke og bevægelighed.
Formålet er, at forebygge skader, samt skabe de bedste fysiske forudsætninger for gymnasternes udvikling.

 

Performance (10år+)

 

TeamGym (10år+)
Drenge & piger
TeamGym er en all-around gymnastikdisciplin, hvor der arbejdes med spring på trampet og pegasus, bane forlæns og baglæns + rytmiskesekvenser bestående af rytmiskebevægelser og momenter.
Når man går til TeamGym i SPD arbejdes der i høj grad for, at udvikle den hele gymnast, hvor gymnasten mestre alle discipliner indenfor TeamGym. Holdene vil deltage ved regionsmesterskaberne, hvor man kvalificerer sig til enten talentrækken eller mesterskabsrækken, hvor holdene ligeledes vil deltage.

 

Tumbling (8år+)
Drenge & piger
Tumbling er en gymnastikdisciplin, hvor der sættes fokus på det baglænse. Det nørdes, analyseres og optimeres på diverse baglænse spring og springkombinationer.
Tumbling er en konkurrencedisciplin, og der kan konkurreres helt ned til håndstand rulle, mølle, mølle, mølle, rondat og helt op til 8 spring sat sammen med flere dobbelt spring undervejs i en øvelse.
Når man går til Tumbling i SPD er der særligt fokus på den enkeltes personlige udvikling, samt et øget fokus på de tekniske detaljer i springgymnastikken.