SPD

2019
april 27

Første senior-dame pokal (Tumbling)

Første senior-dame pokal (Tumbling)
D. 27/4/2019 vinder Christine Mølgaard SPD’s første senior-dame pokal i Tumbling ved Forbundsmesterskabet.
april 6

4 Hold DM titler 2019

4 Hold DM titler 2019
I 2019 4 tumbling hold titlen som Danmarksmester for hold 2019. C-række niveau 2 piger. A-række mini-piger. Eliterække mini-drenge. Eliterække junior-piger.  
januar 26

Første Tumbling stævne i Silkeborg

Første Tumbling stævne i Silkeborg
Lørdag d. 26/1/2019 afholdte SPD for første gang et Tumbling-stævne.
januar 5

SPD gymnast tager til Cirque du Solei

SPD gymnast tager til Cirque du Solei
Rasmus Gaarde Sørensen, som har været en del af SPD siden han var helt lille, drager på træningslejr hos Cirque du Solei. Efter afsluttet træningslejr ansættes Rasmus som artist i Cirque’s showet: “Alegria”.
2018
oktober 20

TeamGym EM Guld til SPD drenge

TeamGym EM Guld til SPD drenge
Anders Sundtoft, Christoffer Scherrebeck, Magne Skovø, Mikkel Schertz & Rasmus Gaarde er med til at vinde EM i TeamGym for Danmark. Anders & Magne var udtaget til deltagelse på Danmarks juniormixlandshold. Christoffer, Mikkel & Rasmus var udtaget til deltagelse på seniorherrelandsholdet.
oktober 6

Tumbling Bronze ved Loulé Cup

Tumbling Bronze ved Loulé Cup
Martin Abildgaard vinder bronze ved Loulé Cup, Portugal, i junior-rækken.
september 16

Rasmus Steffensen udtaget til VM i Tumbling

Rasmus Steffensen udtaget til VM i Tumbling
juni 2

SPD Senior mix vinder bronze ved DM

SPD Senior mix vinder bronze ved DM
Efter en længere periode uden senior-hold i SPD. Vinder SPD Senior Mix bronze ved TeamGym DM.
april 21

DM hold guld til min-drenge Tumbling

DM hold guld til min-drenge Tumbling
Oliver, Rasmus, Frederik og Victor vinder guld i mini-elite-drenge ved Hold-DM i Tumbling.
april 15

Individuel sølv ved EM i Tumbling

Individuel sølv ved EM i Tumbling
Rasmus Steffensen vinder sølv ved EM i Tumbling. Han blev samtidig den første danske senior gymnast til at vinde en medalje ved Europamesterskaberne i Tumbling.

Foreningens begyndelse

Foreningens klubblad split bragte i 1996 følgende indslag.

“Split har kikket i Jørgen Andersen´s scrap-bøger, som fortæller historien om en spændende forening, og fået ham til at fortælle lidt:

Billede3

“I 1976 var vi en gruppe mennesker, der ville danne en gymnastikforening, hvor vi koncentrerede os om Spring-Rytme gymnastik – ikke noget med motions-gymnastik, kun konkurrencegymnastik

Vi ville oprindeligt kalde foreningen Silkeborg Pigerne, men under pres fra nogle forældre på den stiftende generalforsamling den 20. maj 1976, blev “/Silkeborg Drengene” tilføjet.Drengene kom dog først med i 1979 – ikke fordi vi ikke ville have dem med – der var simpelthen ikke nogen. Det var i grunden lidt af et paradoks, for i de første år, var der kun konkurrencer for drenge. Først i 1978 kom der konkurrencer for piger – og vi tog guld og sølvmedaljer ved DM.

Billede4

Fra starten var der stor tilstrømning. Det første år var der 150 medlemmer. Det steg til 350 medlemmer det andet år. Så faldt det til omkring 250, et mere passende antal. Vi havde travlt, de første år men som nu var der dengang en enorm opbakning fra forældrene. Feks. da vi skulle på en tre ugers opvisningstur til USA i 1978, var der mange aktiviteter igang for at skaffe penge, at vi kunne reducere deltagerbetalingen fra godt 4000 kr. pr. gymnast til ca. 500 kr.

Opvisningensholdets ture til tyskland kom igang i midten af firserne. I 1984 var vi til Kielerugen og der blev vi kontaktet af nogle tyskere, som arrangerede Polizei-schaus i Neumünster og Hamborg. Kort efter var vi til stævne på Als, og der mødte de så op med kontrakter på to opvisninger. Dem skrev vi under på – selv om vi ikke var helt sikre på hvad det var vi sagde ja til, og hvordan vi helt præcist skulle klare det!

Nå, det gik godt, og de følgende år fik vi opvisninger over hele Tyskland.

Vi begyndte også at deltage i stævner og opvisninger over hele Europa – hvor vi fik flere kontakter. Blandt andet mødte vi til gymnastradaen i Zürich i 1982 nogle Israelere, som gerne ville have os til Israel, men vi mente det var for farligt, så vi sagde pænt nej tak efter længere overvejelser.

Højdepunkter…….. Tjah, udover de mange DM titler er det nok at vi blev udtaget DGI og DGF til først at deltage i landsstævnet i Slagelse i 1981 og derefter til gymnastradaen i Zürich i 1982 – ja, og så selvfølgelig da vi fik Silkeborg Turistforeningens Initiativpris i 1978.”