I søndags deltog vores junior piger & drenge ved 2. runde Forbundsmesterskab i TeamGym.

Junior drengene i SPD har længe været et ungt hold, hvor det primære fokus har været udvikling og glæden ved gymnastik. Dette er fortsat tilfældet, men i søndags slog drengene en stor fed streg under, at de vil lege med i top 10 af danske drenge-hold.

Efter 1. runde kvalificerede drengene sig til 2. division på en samlet 11. plads (af alle drenge-hold).

Tilbage i træningshallen har drengene lagt sig i selen for at blive klar til 2. runde. Der er blevet trænet teknik tl den helt store guldmedalje samt nørdet pivot og div. øvrige momenter.

Skulle man være i tvivl om hårdt arbejde giver en belønning, så kan man kigge på drengenes forløb, for de præsterede en fantastisk konkurrence i søndags, og forbedrede deres karakterer helt imponerende meget fra første runde (se skema herunder).

Disciplin1. runde2. runde
Rytme15,83317,183
Bane13,05014,216
Trampet10,60015,700

Udover belønningen af, at kunne se et bedre resultat ved forskellen på pointene, så kunne de seje drenge og bryste sig af en flot guldmedalje i 2. division.

Se video af drengene her:

Drengene er nu klar til at indlede det videre forløb med fokus på endnu mere udvikling og eksperimentering.


Junior pigernes hold 1 leverede ligeledes en flot præstation.

Særligt deres rytme-serie vakte opsigt og blev belønnet med gode karakterer (19,600). Dette gjorde sig faktisk også gældende allerede ved 1. runde.

Det er nu 2. gang at junior-pigerne i denne sæson sætter ny rekord for et SPD junior-pige holds rytmekarakter. Super sejt.

På spring siden var der skruet op for sværheden, for at afprøve nogle af de nyere spring for pigerne i konkurrence. Det gik lidt hårdt udover udførslen, men set med udviklingsbrillerne på tog pigerne et vigtigt skridt i deres process mod senior-præstationer.


Alt i alt en weekend hvor man kun kan være stolt af SPD TeamGym. Der har været udvikling for øje hele vejen igennem, og det resulterer i nogle flotte præstationer. Det er klart, at vi skal fortsætte det gode arbejde, som trænerne ligger i hallen med både drengene og pigerne, men jeg synes vi får vist, at vi er på vej opad i dansk TeamGym.

Sportschef: Oliver Bay

You might also enjoy:

%d bloggers like this: