Min IILU oplevelse

Det handler om udvikling, nytænkning, andre kulturer, udfordringer, samarbejde, foreningslivet, mennesker og jeg kunne blive ved. DGI´s Internationale Idrætslederuddannelse, IILU, er en uddannelse, der bringer nogle af Danmarks ildsjæle sammen, udfordrer dem, får dem til at samarbejde og udvikler dem som ledere. Kernen i uddannelsen ligger i det 3 uger lange praktikforløb i Filippinerne eller i Ghana.

Hannibal (træner for SPD’s juniorpiger, mikropiger og talentholdet) og jeg er to af de heldige ildsjæle, der fik muligheden for at være en del af uddannelsen og den rejse det var. Vores praktikforløb fandt sted på to både i Filippinerne sammen med 9 andre ildsjæle, 2 kursusledere, 2 kaptajner og 2 båddrenge. I løbet af de 3 uger besøgte vi adskillelige små øer, skoler og stammer, hvor vi lavede sportsfestivaler for børn og unge, og støttede med hvad vi kunne; bolde, sjippetove, tøj, tegnekridt, lege og gode oplevelser. Mange af de filippinske mænd, kvinder og børn havde aldrig før set hvide mennesker og mødet var derfor ekstra specielt, da vi som besøgende skulle være ekstra forsigtige og opmærksomme på dem og deres kultur. Børnene kunne, ved vores ankomst, være bange og sky, men efter bare en enkelt leg eller to, ville de hoppe lige så tossede rundt som vi gjorde. Når vi ikke hoppede rundt og legede med børnene, besteg vi bjerge, hikede gennem skoven, planlage den næste sportsfestival, vaskede op, dykkede, spillede volleyball med de lokale voksne og meget andet.

Som en del af uddannelse havde vi en 12 timers og en 24 timers challenge, hvor vi begge gange blev sat af på en ø og skulle klare os selv i henholdsvis 12 og 24 timer. Udfordringen lå ikke i at overleve, men i at overskride grænser og udfordre os selv. Nogle endte med at leje en scooter og køre øen rundt, mens andre legede med gadebørn, sang karaoke eller blev inviteret hjem til familier til middagsmad. Jeg selv besteg et bjerg, besøgte og underviste en børnehaveklasse, blev inviteret hjem til lærerinden til kaffe og frugt, legede med børn på stranden og meget mere. Turen har ikke kun givet mig en lederuddannelse – den har udviklet mig og udfordret mig på så mange måder, at jeg ikke helt er den samme som da jeg tog afsted. Jeg har fået venskaber og oplevelser for livet og jeg kan kun sige, at jeg er dybt taknemmelig for turen, uddannelsen og de mennesker, der har været med til at gøre det muligt for mig at tage af sted – tusind tak!

 

Tekst & foto: Tenna Talmark Busk

 

 

 

You might also enjoy:

Leave A Comment

%d bloggers like this: