RIGTIG GODE DAGE

I går var en af de rigtig gode dage!
GymDanmark – Tumbling afholdte den sidste af tre VM udtagelseskonkurrencer. Rasmus Steffensen & Rasmus Gaarde Sørensen har gennem sommeren knoklet for at blive klar til de tre udtagelseskonkurrencer som har været afholdt gennem august og september. I går var ligesom en eksamen. Alt det hårde arbejde og alle de erfaringer drengene havde fået ved de to første konkurrencer skulle sættes sammen og der skulle leveres hvis de skulle have en chance for at komme til VM i november.

Kl. 17.15 startede drenges opvarmningstid på banen. Rasmus Steffensen havde knas med at finde formen under opvarmning, hvorimod Rasmus Gaarde Sørensen så ud til at være i skarp form.
Efter 15min opvarmning på banen, var Rasmus Steffensen den første springer ved konkurrencestart. Han bragede ned af banen og udførte en rigtig flot straight pass rutine (2 x dobbelt strakt baglæns salto til en trippelt lukket baglæns salto). Denne øvelse gav ham en samlet score på 36.200.

Rasmus Gaarde Sørensen var springer nr. 5. Starten af hans straight pass rutine så rigtig fornuftigt ud. Der var desværre en lille smule knas med slutspringet (trippelt lukket baglæns salto), hvor landing blev en smule dyb, og både træner og gymnast var i tvivl om hvorvidt slutspringet ville blive godkendt. Springet blev dog godkendt og Rasmus fik en samlet score for denne øvelse på 32.700.

Rasmus Steffensen gjorde sig klar til sin anden øvelse – twist pass rutinen. Her gennemførte han igen en fantastisk øvelse med strakt full full til strakt miller. Han fik en samlet score for denne øvelse på 36.300 hvilket gav ham den samlede score for begge øvelser på 72.500. Denne score var nok til at placere Rasmus Steffensen på en første plads ved denne sidste udtagelseskonkurrence.

Rasmus Gaarde Sørensen udførte ligeledes en flot twist pass rutine og træf gode beslutninger undervejs i øvelsen. Dette sikrede ham en score for denne øvelse på 33.700 og gav ham dermed en samlet score for begge øvelser på 66.400. Denne score placerede Rasmus Gaarde Sørensen på en flot og velfortjent tredje plads ved den sidste udtagelseskonkurrence.

For at blive udtaget til VM skal gymnasterne indsamle point i henhold til landsholdets opstillede krav. Der kan scores point ved at score over bestemte vanskeligheder og/eller bestemte samlede score.
Rasmus Steffensen havde inden den sidste konkurrence samlet 16 point og lå nr. to i løbet om en af de fire VM pladser. Med sin magtdemonstration ved den sidste konkurrence scorede han 20 ekstra point og endte derfor med en samlet score på 36. Dette placerede ham som nr. et i konkurrencen om VM pladserne og Rasmus er derfor udtaget til deltagelse ved VM 2017, som afholdes i Sofia til november.
Rasmus Gaarde Sørensen havde inden sidste konkurrence indsamlet 4 point og der skulle gives gas hvis VM skulle bliv en realitet. I den sidste konkurrence hentede han yderligere 4 point, som gav ham en total score på 8 point. Dette var nok til at placere Rasmus Gaarde Sørensen som nr. tre i konkurrencen om de fire pladser. Dette betyder at Rasmus Gaarde Sørensen også vil repræsentere Danmark og Silkeborg Pigerne & Drengene ved VM 2017 i Sofia.

Vi er utroligt stolte af drengene og den præstation de har leveret.

I det store billede betyder deres bestræbelser, at to ud af de fire herre som skal repræsentere Danmark ved VM nu kommer fra Silkeborg Pigerne & Drengene.

You might also enjoy:

Leave A Comment

%d bloggers like this: